Expertise

Ylab ontwerpt en realiseert applicaties die zich kenmerken door een optimale user experience, de optelsom van de functionaliteit, de interactie en de vormgeving.

Strategie en concept

Ontwerpen is in hoofdlijn het oplossen van problemen. Het benoemen van dat probleem is het halve werk. Wij beginnen elk project met een analyse van de doelstelling en de doelgroep.

Nieuwe markten bedienen, productinnovaties, strategische veranderingen in de organisatie en kwaliteitsverbetering. Een paar voorbeelden van de doelstellingen die de basis kunnen zijn voor de ontwikkeling van een applicatie. Wij analyseren de doelstelling en onderzoeken de wensen van doelgroep aan de hand van interviews. Daarnaast maken we ons in korte tijd de domeinkennis eigen, zodat we inhoudelijk met specialisten kunnen overleggen.

Vanuit deze achtergronden ontwikkelen wij een concrete visie op de te ontwerpen applicatie.

Geschiedenis en beschrijving kerk Impressie van de Mooi Vakanties website.

Ontwerp

Wij nemen de gebruiker als uitgangspunt bij het ontwerpen van een applicatie. De doelstelling van het project zal gehaald worden als de gebruiker eenvoudig zijn taken kan uitvoeren, informatie makkelijk te vinden is en graag met het product werkt.

Wij ordenen en structuren de informatie zodanig dat de gebruiker intuïtief zijn weg vindt. We hanteren daarbij taalgebruik dat aansluit bij het kennisniveau van de gebruiker.

Het mobiele internet vraagt om producten waarmee de gebruiker op elk moment en in elke situatie kan werken. Wij zorgen voor een interactie-ontwerp dat optimaal is voor zowel mobiel, tablet, laptop en desktop.

Veel ontwerpproblemen kennen een standaardoplossing, maar wij zijn op ons best als er geen kant-en-klare oplossing is. Aan de hand van schetsen verkennen we verschillende ontwerpoplossingen. Vervolgens maken we een prototype om de gekozen oplossing te testen en te optimaliseren. Dit is een goedkope en effectieve manier om tot een goed resultaat te komen.

Impressie van het Content management systeem Yce. Impressie van het Content management systeem Yce.

Realisatie

Bij de realisatie houden we continue voor ogen dat de applicatie robuust, betrouwbaar en goed beveiligd moet zijn. We kiezen voor technische oplossingen die goed presteren, ook als het gebruik in de toekomst intensiever wordt.

Wij coördineren het werk van freelance programmeurs, vormgevers, fotografen en schrijvers die bij het project betrokken zijn. Een goede samenwerking in het team voorkomt misverstanden en maakt uitvoerige documentatie overbodig.

Route naar een bestemming in Ziekenhuis De Tjongerschans. Stap voor stap instructie.