Over Ylab

Ylab is een interaction design studio. Ylab ontwerpt en realiseert applicaties die zich kenmerken door een optimale user experience, de optelsom van de functionaliteit, de interactie en de vormgeving. Wij doen dit al 20 jaar voor een grote variëteit aan klanten.

Ons uitgangspunt is altijd het doel van de opdrachtgever èn van de gebruiker. De manier waarop de gebruiker eenvoudig informatie vindt, acties uitvoert en zich aangesproken voelt tot het product, bepaalt of de doelstelling van de opdrachtgever gehaald wordt.

Yohan en Hans zijn afgestudeerd aan de TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen. Vanuit deze achtergrond delen ze een gemeenschappelijke visie op het ontwerpproces waarin het belang van de gebruiker centraal staat.

Foto van Yohan

Yohan Creemers

Yohan was vijf jaar in dienst bij Davilex Software - eerst als productontwerper, daarna als design director - en twee jaar als user interface manager bij XOIP.
In november 2001 startte hij interaction design studio Ylab.
Yohan is oprichter van IxDA (Interaction Design Assocation) Nederland en de Design by Fire conferenties.

Foto van Hans

Hans Abbink

Hans begon zijn carrière als functioneel ontwerper bij Davilex Software en One Fox. Hier ontwierp hij onderwijsproducten voor de consumentenmarkt en internet­applicaties voor de zakelijke markt. Bij telecom operators Vodafone en Ziggo was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Sinds 2010 is hij mede-eigenaar van Ylab.