Portfolio

Yce

Yce is een content management systeem (cms), ontwikkeld voor klanten van Ylab. Het ontwerp van Yce maakt het voor de redacteur makkelijker en aantrekkelijker om de kwaliteit van de content op peil te houden.

Dashboard

Het dashboard geeft in een oogopslag de belangrijkste bezoekersstatistieken weer. Daarnaast vestigt het dashboard de aandacht op pagina's die verbeterd kunnen worden.
Yce Dashboard

Sitemap

Veel websites hebben een hierarchische navigatiestructuur. In Yce wordt deze navigatiestructuur weerspiegeld in de sitemap. Webpagina's zijn hierdoor voor de redacteur gemakkelijk terug te vinden en zonodig te verplaatsen naar een andere plek in de structuur.
Yce Sitemap

Pagina editor

De redactie kan de tekst van een pagina invoeren, wijzigen en opmaken. Daarnaast kan een pagina voorzien worden van een titel, een samenvatting, zoektermen en foto's.
Pagina editor

Ondersteuning bij lastige taken

Als een foto verwijderd wordt, dan zal Yce controleren of er ergens naar die foto verwezen wordt. In dat geval worden er alternatieven aangereikt (verwijzing verwijderen of vervangen door andere foto).
Pagina editor

Als het internetadres van een pagina wijzigt, dan zal Yce het oude adres automatisch doorverwijzen naar het nieuwe adres. Op deze manier wordt het de redacteur makkelijker gemaakt om de website te beheren.

Hergebruik van content

Content wordt zo gestructureerd mogelijk opgeslagen, met het doel om content gemakkelijk op verscheidene plaatsen te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is het samenstellen van een nieuwsbrief uit al bestaande nieuwsberichten.
Pagina editor

Eigenschappen van Yce

Misschien wel de belangrijkste eigenschap is dat Yce zich aanpast aan de website. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar nog veel te vaak wordt een website aangepast aan het onderliggende cms.

Andere belangrijke eigenschappen van Yce zijn:

Yce heeft een robuuste basis, die wij makkelijk uit kunnen breiden met maatwerk. Dit maakt Yce flexibel inzetbaar voor bijvoorbeeld webshops.

De flexibiliteit en complexiteit van Yce worden bepaald bij de configuratie, waardoor de redacteur alleen te maken krijgt met relevante functies.